Skip to main content
Nieuws

Belangrijke Veiligheidswaarschuwing Zorgboodschap

By 4 oktober 2019oktober 30th, 2019No Comments

Zorgboodschap is door een van zijn leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Als gevolg daarvan neemt zorgboodschap de maatregel om per direct een deel van de vleeswaren uit de bestelomgeving te halen. Zorgboodschap stelt veiligheid van voedsel voorop. Zorgboodschap vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren.

 

Het consumeren van de genoemde producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts.

 

Bestand: Recall Offerman artikelen

 

Substitutenlijst Vleeswaren

 

Acties voor u als klant:

  • Klanten worden verzocht de bewuste artikelen met de vermelde THT te vernietigen.
  • Zorgboodschap crediteert alle artikelen automatisch, die mogelijk besmet zijn met listeria.
  • Producent verwacht pas begin week 42 weer te produceren.
  • De bewuste artikelen worden de komende week vervangen worden door andere merken/verpakkingen van Zorgboodschap.

 

Over listeria (bron: voedingscentrum)
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Leave a Reply