Skip to main content
Nieuws

Champignons; lekker en gezond!

By 24 oktober 2019oktober 30th, 2019No Comments

Een van de populairste en meest gebruikte groenten zijn natuurlijk de champignons! In veel gerechten zitten champignons verwerkt en dit zorgt voor net een beetje extra smaak aan de maaltijd. Naast dat champignons erg lekker zijn, zijn ze bovendien ook erg gezond. Ze bevatten veel nuttige voedingsstoffen en weinig calorieën en komen daarom ook regelmatig voor in een gezond eetpatroon.

Verschillende soorten

Er bestaan diverse soorten champignons waarvan de witte varianten het meest worden gebruikt. Andere soorten waaronder de reuze champignon, de kastanje champignon, de grotchampignon en de portobello zien we ook steeds vaker terug bij gerechten. Variëren met deze groenten is dus absoluut mogelijk!

De effecten op uw gezondheid

Champignons zijn erg gezond. Vaak eten mensen die aan het afvallen zijn veel champignons omdat deze weinig calorieën bevatten. Echter krijgt men wel een verzadigd gevoel omdat er veel eiwitten en vezels in verwerkt zitten. Champignons zitten vol van vitamine B wat goed is voor een gezonde huid en stofwisseling, daarnaast is het ook goed voor het energiegehalte.

De heerlijkste gerechten met champignons

Regelmatig delen wij diverse recepten via onze bestelomgeving. Wanneer u al klant bent van ons dan heeft u hier toegang tot. Zo hebben wij onlangs recepten gedeeld over bospaddenstoelen- en champignonsoep en bospaddenstoelenstamppot; perfecte gerechten voor tijdens de winterperiode. Naast deze gerechten kunt u champignons verwerken in legio recepten zoals pasta, een aardappelschotel of een stoofpotje.

Bewaaradvies

Champignons dienen op een juiste manier bewaard te worden. Het is aan te raden ze uit de buurt van bijvoorbeeld knoflook te houden omdat champignons snel geur overnemen van zulk soort producten. Bewaar ze in de koelkast en dek het goed af met folie zodat er geen vocht wordt verloren. De houdbaarheid is dan 2 tot 3 dagen.

Interesse?

Bent u nog geen klant van ons maar wilt u wel ons gezonde assortiment ontdekken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij informeren u graag over de mogelijkheden!

Bronnen:
Santé, mens-en-gezondheid en lekkerensimpel

Leave a Reply