Skip to main content
Nieuws

De verschillen tussen pepernoten en kruidnoten

By 16 november 2019No Comments

De donkere dagen komen er aan, maar ook Sinterklaas is in het land. Dit is het familiefeest voor jong en oud! Ook in zorgorganisaties is er aandacht voor dit feest. De smaak en geur van pepernoten roepen natuurlijk veel herinneringen op. In kleinschalige woongroepen is het een leuk idee om samen een keer pepernoten te bakken samen met uw bewoners.

Verschillend

Vaak wordt de pepernoot, het bekende en favoriete snoepgoed in Nederland rond het Sinterklaasfeest, verward met de kruidnoot. Er zijn echter wel degelijk verschillen. Er is verschil in structuur, smaak en deels ook in ingredi├źnten.

Kenmerken pepernoten

Pepernoten lijken op taaitaai en zijn gemaakt van roggemeel. Ze hebben een subtiele honingsmaak. Anijs zit meestal ook in pepernoot.

Kenmerken kruidnoten

Kruidnoten zijn harder dan pepernoten en hebben een andere vorm. Het zijn een soort halve bolletjes. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en is gekruid met speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper). Gaat u kruidnootjes bakken, dan geurt de ruimte heerlijk naar deze specerijen.

Recept

Wilt u zelf kruidnootjes maken? Wij hebben een recept voor het bakken van kruidnootjes opgenomen in onze bestelomgeving! We zijn benieuwd naar het resultaat van een gezellige middag met uw bewoners.
Bereid al het lekkers voor uw bewoners en verwen ze voor en tijdens pakjesavond. Samen bakken is ook een leuke activiteit in uw zorgorganisatie!

Bron: Eten en drinken

Leave a Reply