Skip to main content
Nieuws

Feestelijke verwennerij voor uw bewoners

By 18 november 2019No Comments

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent een gezellige, maar hectische tijd voor iedereen, ook in de keuken van zorgorganisaties. De voorbereidingen zijn vast al in volle gang voor feestmenu’s, verwenmomenten en decoraties. December is dé maand om uw bewoners en gasten te verwennen met luxe ontbijtjes, heerlijke feestmenu’s en tussendoortjes op tafel. Oliebollen, appelflappen, salades en bubbels met Oud & Nieuw horen daar natuurlijk ook bij. Goede voorbereiding is belangrijk, dus extra aandacht voor creativiteit en een goede planning om op tijd het eten en drinken in huis te hebben is gewenst. Verder alles wat nodig is voor een feestelijk aangeklede tafel. Zorgboodschap is de totaaloplossing voor de zorg, zodat u alles in één keer kunt bestellen. Handig toch, zeker in zo’n drukke feestmaand?

Feestelijke gerechten

Weet u al hoe en waarmee u uw bewoners gaat verwennen? Varkenshaas is een van de favoriete vleessoorten tijdens de feestdagen. Kijk in de bestelomgeving voor het recept Varkenshaas Wellington, waarin het vlees in een jasje van bladerdeeg zit. Bij zo’n heerlijk vleesgerecht mogen groenten natuurlijk niet op uw menukaart ontbreken. Ter inspiratie delen wij een heerlijk recept voor groenten uit de oven met u. De groenten in dit gerecht zijn Chioggia biet, pastinaak, regenboogwortel met zoete aardappel. Aantrekkelijke bijgerechten, zoals gevulde courgette met gehakt , geven een extra feestelijk tintje.

Culinair advies

Het bestellen van de producten gaat eenvoudig en snel, maar hoe maakt u er iets culinairs en feestelijks van voor uw bewoners? Er is vanuit Zorgboodschap veel aandacht voor culinair advies. Regelmatig komen er vragen bij ons binnen over het koken, bijvoorbeeld in kleinschalige woongroepen. Denk aan maaltijden rondom de feestdagen. Dat komt doordat er binnen een woongroep meestal zorgmedewerkers in de keuken staan. Niet elke medewerker beschikt vanuit zichzelf over de gewenste kookvaardigheden. Daarom biedt onze deskundige en ervaren Culinair Adviseur Jan-willem Jagt adviezen en tips voor een goede en verzorgde maaltijd. Verder komen beleving, aandacht en gastvrijheid aan bod. Die punten zijn net zo belangrijk als de kwaliteit van het eten. Hij verzorgt op verzoek proeverijen of culinaire adviessessies. Deze proeverijen vinden regelmatig plaats in combinatie met de opstart van leveringen aan nieuwe klanten. In overleg met ons implementatie- en aftersalesteam worden er proeverijen en kookworkshops ingepland.

Speciaal feestassortiment

Voor een creatieve, sfeervolle en smakelijke invulling van de feestdagen, vindt u eenvoudig en snel de producten op de bestelsite van Zorgboodschap. Daar vindt u ook themabanners rondom speciale feestassortimenten.

Wij zijn benieuwd hoe u op culinaire en feestelijke wijze samen met uw bewoners de laatste dagen van het jaar gaat ervaren en hoe u gezellig het nieuwe jaar in gaat luiden.

Zorgboodschap wenst u en uw cliënten culinaire, feestelijke verwenmomenten!

Leave a Reply