Skip to main content
Nieuws

Geen rietjes meer bij drinkvoedingen

By 21 januari 2019No Comments

Vanaf eind januari worden alle medische (drink)voedingen van het merk Abbott verkocht zonder rietjes.

 

Vanuit de Europese Commissie wordt er momenteel gewerkt aan wetgeving voor een verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals roerstaafjes en rietjes, vanaf 2021. Het bedrijf Abbott (onder andere bekend van de drinkmerken Enlive en Ensure) heeft daarom besloten om vooruitlopend op de komst van deze wetgeving de rietjes op de drinkvoedingen geleidelijk te verwijderen.

 

Plastic wegwerpartikelen en duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij Zorgboodschap hoog in het vaandel; we werken dagelijks aan oplossingen om de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Daarom steunen wij het besluit van Abbott om de rietjes te verwijderen om zo op deze manier het plastic gebruik te verminderen.

 

Over Abbott
De producten van Abbott zijn gemaakt om mensen te helpen gezonder te leven. Dit doen ze met een breed scala van op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, diagnostische apparatuur en medische hulpmiddelen. Abbott heeft al meer dan 125 jaar ervaring in de gezondheidszorg en meer dan 40 jaar in medische voeding wereldwijd. Met de hulp van zorgverleners verstrekken ze gestructureerde voedingszorg en -ondersteuning.

Leave a Reply