Skip to main content

Fruitplukdagen
Vanaf 7 september zijn meer dan 35 boomgaarden op zaterdagen in september open om zelf appels en peren te komen plukken, zie ook defruitigste.nl/plukdagen. Op deze dagen stellen de fruittelers in Nederland hun boomgaard open voor het publiek. De appel is in Nederland het meest gegeten stuk fruit, jaarlijks zo’n 725.000.000 appels!

 

Gezond en lang houdbaar
Appels zijn gezond! Bovendien zijn appels lang te bewaren en daardoor zijn ze ook het hele jaar door beschikbaar en betaalbaar. Ideaal om ook in de winter uw cliënten vitamines binnen te laten krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat ook al blijven appels een tijdje liggen, hun voedingswaarden nauwelijks afneemt? Dat is bij de meeste andere fruitsoorten niet het geval.

Meer info over appels leest u in ons blog Fruit van de maand: appels.

 

Stoofperen
Niet alleen appels, maar ook peren, zowel hand- als stoofperen, zijn deze periode volop verkrijgbaar. De Conference is de bekendste handpeer. Een stevige peer, die door zijn houdbaar het langst verkrijgbaar is en daardoor zo populair is. Op de Nederlandse markt worden vooral de stoofperen Gieser Wildeman en St. Remy verkocht. De Gieser Wildeman is een slanke peer die in zijn geheel kan worden gestoofd. Voor de uitgesproken smaak van stoofpeertjes heeft deze stoofperensoort weinig suiker nodig. Bovendien kleuren ze prachtig rood tijdens het stoven. De St. Remy kleurt daarentegen wat minder mooi rood en heeft echt wel wat suiker nodig voor de smaak. Deze peer is stevig en bol met stevig vruchtvlees.

 

Pompoen voor de koude maanden
De pompoen is een echte herfst- en wintergroente, met name in oktober zijn ze volop verkrijgbaar. In tuinen worden ze gebruikt als decoratie en de pompoen hoort natuurlijk ook bij het uit de VS overgewaaide feest Halloween. Maar de pompoen is natuurlijk eigenlijk bedoeld om op te eten. Het is een echte groente voor de koude maanden. Deze groente kent vele toepassingen, zoals in een soep, ovengerecht of om puree van te maken. Een lekker recept met mosselen en pompoen vindt u in onze bestelomgeving van Foodservice. Pompoenen zijn ook nog eens supergezond. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, E, ijzer en calcium. Een pompoen bevat bovendien veel vezels, die goed zijn voor de darmwerking en geven sneller een gevuld gevoel. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën. De pompoen hoort bij de komkommerfamilie, de Cucurbitaceae. Daartoe behoren ook de courgette, komkommer, kalebas en de meloen. Wist u dat u het vruchtvlees van pompoenen prima kan invriezen? Even heel kort net aan de kook brengen, vlug afkoelen en dan de vriezer in.

 

Stoofpotten
In de herfst mag een stoofgerecht natuurlijk niet op uw menukaart ontbreken. Alle ingrediënten voor de bereiding van zo’n stoofmaaltijd zijn bij Zorgboodschap te bestellen. Een inspirerend stoofrecept vindt u in onze bestelomgeving (foodservice).

Leave a Reply