Skip to main content
Nieuws

Het wordt een ‘wild’ najaar!

By 30 september 2019oktober 30th, 2019No Comments

Als het buiten kouder wordt, dan komen er ook vollere en goed gevulde maaltijden op tafel te staan. Denk aan stoof- en ovenschotels, quiches, hartige taarten, stamppotten en wintergroenten. Wild mag daarbij zeker niet ontbreken. Bij Zorgboodschap kunt u terecht voor een uitgebreid wildassortiment. Hieronder bieden wij u informatie, inspiratie en tips.

 

Culinair uitpakken

In deze tijd van het jaar kunt u echt culinair uitpakken voor uw gasten. Er zijn volop paddenstoelen, stamppotgroenten, heerlijk najaarsfruit en bijvoorbeeld ook cranberry’s verkrijgbaar. In combinatie met wild en bijpassende wijn maakt u er echt een smaakfestijn van. U vindt het allemaal in ons uitgebreide foodservice-assortiment.

 

W&G, de specialist in kip, kalkoen, wild & gevogelte

Zeker rondom de feestdagen is er een ruimere keuze aan wildsoorten verkrijgbaar. Denk aan fazant, wild zwijn, hert, haas en struisvogel. Inspirerend vakmanschap en de beste producten voor foodprofessionals en voor de professionele keuken. Dat vindt u bij W&G Brinkhorst, poeliers van huis uit. Het familiebedrijf voorziet al meer dan 60 jaar in smaak en ideeën, duidelijke productinformatie, strakke levering en voorraadmanagement. Ervaar zelf het gemak van maatwerk voor uw keuken. Deze producten kunt eenvoudig en snel bestellen via de bestelsite van Zorgboodschap.

 

Groenten bij wild

Bij iedere wildsoort passen weer specifieke groenten. Bij fazant bijvoorbeeld past witlof,

rode en witte kool en spruitjes. Verwerkt u fazant in een stoofmaaltijd, dan zijn juist bessen, appels en zuurkool geschikt. Serveert u wilde eend met een rijke smaak, dan passen daar witlof, gekarameliseerde worteltjes en gebakken appel en peer bij. Heeft u jonge patrijs op het menu staan, dan zijn koolraap, peulvruchten, kool, witlof en spruitjes een uitstekende keuze. Wilt u een gerecht met hazenrug maken, dan passen daar witlof, spruitjes en schorseneren bij. Bij hert smaken de groenten zoals spruitjes, pastinaak, koolrabi, koolraap, witlof prima. Paddenstoelen zijn ook zeer geschikt, net als appels, bessen en peren.

 

Zelf aan de slag met wild? Probeer dan het wildstoof-recept op onze bestelsite.

Met dit blog sluiten wij de blogserie met najaarsthema’s af, bestaande uit de blogs over

Een inspirerend najaar in uw professionele keuken gewenst! Laat uw cliënten en gasten genieten van heerlijke najaarsgerechten!

Leave a Reply