Skip to main content
Nieuws

Intrakoop tekent meerjarenovereenkomst met Zorgboodschap

By 12 maart 2019No Comments

Zorgboodschap heeft per 1 maart 2019 haar meerjarenovereenkomst met Intrakoop, de grootste inkoopcoöperatie van de zorg, verlengd met 5 jaar. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ook in de toekomst de care en cure markt van oplossingen voor eten en drinken wordt voorzien. Intrakoop spreekt haar vertrouwen uit richting Zorgboodschap en zorgt er met deze verlenging voor dat haar leden met dit verlengde contract toekomstbestendige eten en drinken oplossingen kunnen kiezen.

 

Specialistische leverancier

Door het vertrouwen, van Intrakoop en Zorgboodschap in elkaars meerwaarde, kunnen zorgorganisaties blijven kiezen voor de juiste totaalleverancier voor de zorgsector. “De afgelopen jaren is gebleken dat de voordelen voor zorginstellingen groot zijn”, stelt Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop. “Denk dan bijvoorbeeld aan maatwerk. Daarin gaat Zorgboodschap heel ver met het ontzorgen van de klant door middel van het aanbieden van serviceconcepten, inspiratie-sessies en ondersteuning door een culinair adviseur. Zaken waar de bewoner/cliënt behoefte aan heeft. Zorgboodschap denkt hier samen met Eetgemak buiten de bestaande kaders en in een voor de markt vernieuwend concept. Dat concept onderschrijven wij graag. Daarnaast is er veel aandacht voor logistieke afspraken. Voor veel mensen in de zorg is de maaltijd één van de hoogtepunten van de dag. De kwaliteit en levering moeten dus buiten kijf staan.”

 

Fijne samenwerking

Zorgboodschap en Intrakoop werken al meer dan 5 jaar prettig met elkaar samen. Weike Donkers van Zorgboodschap licht toe: “Bij de opstart was er geen concept zoals Zorgboodschap. Het decentraal afleveren was uniek. Vanuit deze kracht is de samenwerking met Intrakoop ontstaan. De afgelopen 5 jaar zijn we meebewogen met de veranderingen in deze markt.  Zorgboodschap blijft uniek in het concept dat wij bieden voor de totale zorgmarkt en hiermee een grote toegevoegde waarde voor de leden van Intrakoop”.

 

Partnerschap met Eetgemak

Zorgboodschap heeft met Eetgemak al jaren een vertrouwde partner in huis. Een partner waarmee we al jaren gezamenlijk inspelen op ontwikkeling van koelverse maaltijdconcepen in de zorgmarkt. Deze maaltijdconcepten sluiten naadloos aan bij de producten en diensten die Zorgboodschap als totaalleverancier voor de zorg biedt. Leo van der Krogt, Algemeen directeur Eetgemak BV: “Wij zijn ontzettend blij dat we samenwerken met Zorgboodschap, zodat we gezamenlijk nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden”.

 

Onderdeel van de Boon Food Group

Zorgboodschap is 100% onderdeel van het familiebedrijf Boon Food Group uit Dordrecht.

Boon Food Group is lid van Superunie. Zorgboodschap is de online supermarkt voor de zorg en levert naast retail- en foodservice artikelen ook medische voeding en huishoudelijke artikelen op elke gewenste plek in de zorg. Van restaurant tot afdeling, geleverd tot in de koelkast.

Weike Donkers legt uit wat het voordeel voor zorgorganisaties is, dat Zorgboodschap onderdeel is van Boon Food Group: “Zorgboodschap is de leverancier die de twee werelden van retail-foodservice samenbrengt. De leverancier die zorgt voor de juiste producten voor het juiste concept. Die horeca vanuit een retail-foodservice gedachte invult. Zonder onze afkomst van stuks, retail en decentraal leveren te verloochenen, kunnen wij juist vanuit deze basis de foodservice met gemak meeleveren. In kwaliteit, assortiment, prijs en ondersteuning.”

 

Over Intrakoop

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland. Zo’n 550 zorgorganisaties met ruim 7.000 locaties maken gebruik van onze diensten en inkoopoplossingen. Met onze kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt en het inkoopproces, helpen we onze leden om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Zo maken we samen goede zorg betaalbaar. Sinds ons ontstaan eind jaren ’50 van de vorige eeuw hebben we flinke stappen gezet. Daarbij is ons geloof in de kracht van samenwerking altijd leidend geweest. Samenwerking is nog steeds ons fundament. Wij zijn graag een trouwe partner en professioneel intermediair voor álle zorgorganisaties. Wij helpen hen de kosten te beheersen en zo een waardevolle bijdrage te leveren aan zorg en welzijn.

 

Over Zorgboodschap en Eetgemak

Zorgboodschap is samen met Eetgemak is dé partner voor alle dagelijkse boodschappen en maaltijden. Zorgboodschap levert door heel Nederland een compleet assortiment producten en maaltijden tot in de koelkast. Maar Zorgboodschap gaat verder dan het leveren van maaltijden en boodschappen. Ze denken mee in het optimaliseren van logistieke en financiële processen en bieden hier oplossingen voor aan.

Leave a Reply