Skip to main content
Nieuws

Leger des Heils en Zorgboodschap komen met een nieuw initiatief

By 30 januari 2020No Comments

Het Leger des Heils in Almere start vanaf 2 maart met een rijdende winkel om zo meer te kunnen doen voor de hulpbehoevende medemensen in de stad.

 

De rijdende winkel gaat door verschillende wijken in Almere rijden en is gevuld met een uitgebreid assortiment boodschappen en maaltijden.

 

Het initiatief hiervoor wordt genomen vanuit het onderdeel 50l50 workcenter, de tak binnen het Leger des Heils dat zich bezig houdt met arbeidstoeleiding en arbeidsmatige dagbesteding. Net als bij de andere initiatieven van 50|50 zullen hier ook mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ingezet worden, waarbij een duurzame uitstroom naar werk centraal staat.

 

Met de rijdende mini-supermarkt richt 50|50 zich op ouderen die voor hun boodschappen afhankelijk zijn van mantelzorg omdat zij het internet onvoldoende machtig zijn om boodschappen te bestellen via de moderne manier van winkelen. Naast de dagelijkse boodschappen zullen er ook vers bereide maaltijden worden aangeboden.

Zorgboodschap juicht dit initiatief van harte toe en stelt het Leger des Heils graag in de gelegenheid gebruik te maken van deze wagen. Vincent Bos (Directeur Zorgboodschap) “Het is mooi om te zien hoe het Leger des Heils haar belangrijke waardevolle rol in de samenleving vervult. Naast het steunen van dit initiatief hebben wij recent ook naar volle tevredenheid een medewerker in dienst genomen in de functie van bijrijder. Hij droomt ervan om chauffeur te worden. We stellen alles in het werk deze droom werkelijkheid te laten worden.

 

Kapitein Harm Slomp RA, stichtingsdirecteur van het Leger des Heils; We zijn blij met dit 50|50 alternatief om een voormalig SRV winkelwagen in te zetten om arbeidstoeleiding voor onze deelnemers te combineren met versterken van de buurt. De samenwerking met het bedrijfsleven is ook een plus. Samen bereiken we meer en kunnen we van betekenis zijn voor buurtbewoners en onze deelnemers. Omdat wij geloven, dat ook in een snel veranderde samenleving, iedereen erbij hoort en meetelt.

Leave a Reply