Skip to main content
Nieuws

Lekker Hollands: ouderwetse erwtensoep

By 5 december 2019No Comments

We zitten midden in de maand van de feestdagen, maar een lekkere erwtensoep is dan vaak gewoon lekker! Uw gasten laten genieten van een ‘gewoon’ Hollands gerecht. Dan valt in deze wintermaand stevige erwtensoep zeker in de smaak! Via onze bestelomgeving bieden wij u graag een authentiek recept voor ouderwetse snert.

Bereidingswijze

Voor een optimale voorbereiding zet u de avond ervoor de spliterwten in ruim water in de week. Tijdens het kookproces schept u het schuimige eiwit van de erwten af. Nadat u de erwten heeft afgegoten, doet u deze samen met bouillon, zout en peper in de pan. Zodra het geheel kookt, voegt u de in kleine stukjes gesneden speklappen toe. Laat dit een uurtje zachtjes doorkoken. Vervolgens komen de groenten erbij: wortelblokjes, knolselderij, uisnippers en preiringen. Nadat u dit nog een uurtje zachtjes doorkookt, voegt u de plakjes rookworst en de fijngesneden selderij toe!

 

Zo zet u voor uw gasten een heerlijke erwtensoep op tafel. Geef er een extra Hollands tintje aan door er roggebrood met spek bij te serveren. Alle ingredi├źnten bestelt u eenvoudig en snel in onze bestelomgeving.

Leave a Reply