Skip to main content
Nieuws

Nostalgie op tafel met stamppotten en oudhollandse spelletjes

By 30 september 2019oktober 30th, 2019No Comments

De herfst is aangebroken en buiten wordt het frisser en natter. Maak het binnen lekker warm en gezellig voor uw cliënten en gasten. Het is de tijd van heerlijke stoof- en stamppotten. Wat dacht u van een Hollandse avond met stamppotten en gezellige oudhollandse spelletjes? Hieronder vindt u de benodigde ingrediënten en inspiratie.

Seizoensgroente

Gebruik vooral de groenten van het seizoen. Dat is niet alleen gezond, maar meestal ook nog eens relatief goedkoop. Verse groenten van eigen bodem die nu volop verkrijgbaar zijn: de knolgroente pastinaak, de zoete pompoen, stevige winterprei, smaakvolle knolselderij, diverse soorten paddenstoelen en allerlei koolsoorten.

Stamppotvariaties

Stamppotten bestaan vooral uit aardappelen en groenten. Denk aan stamppot zuurkool, stamppot andijvie, maar bijvoorbeeld ook hutspot. Wist u dat op 3 oktober al eeuwenlang in Leiden hutspot gegeten wordt? Dit is een typisch Nederland wintergerecht, dat wordt gemaakt van aardappelen, wortelen en uien. Hutspot is lekker met een gehaktbal, maar u kunt er ook goed een sukadelap erbij serveren. Een andere, echt Hollandse stamppot is boerenkoolstamppot. Ter inspiratie vindt u hier een recept voor deze stamppot.

Stamppottenbuffet

Wilt u uw gasten eens op bijzonder nostalgische wijze verwennen? Stel een gevarieerd buffet samen met allerlei stamppotten en bijpassende soorten vlees, zoals rookworst, stoofvlees, uitgebakken spekjes en gehaktballen. Maak de oer-Hollandse avond compleet door na afloop van het buffet oudhollandse spelletjes te organiseren. Gegarandeerd een gezellige avond voor uw gasten!

Bestellen

De hoeveelheid van de ingrediënten is afhankelijk van het aantal personen waarvoor u wilt koken. Wilt u weten hoeveel u moet bestellen, dan kunnen wij u helpen via onze bestelsite. Daar vindt u ook het complete foodservice-assortiment om alle food- en non-foodproducten in te kopen voor uw stamppottenavond.

 

Organiseert u binnenkort ook zo’n Hollandse avond? Wij zijn benieuwd naar de foto’s van uw gerechten of meest favoriete groenten. Deelt u ze met ons?
In onze andere blogs besteden we aandacht aan noten, kool tijdens de wintermaanden, warmte op tafel en natuurlijk mag het thema ‘Najaar en wild’ niet ontbreken dit najaar.

Leave a Reply