Over Zorgboodschap

Welkom bij Zorgboodschap. Benieuwd wat we doen en voor wie? Zorgboodschap bezorgt boodschappen, (dieet)maaltijden en huishoudelijke artikelen aan de gezondheidszorg en detailhandel. Dit doen we met een vaste chauffeur tot in de koelkast. Dat wil jij toch ook?


Klanten kiezen voor Zorgboodschap omdat ons assortiment zeer uitgebreid is en geschikt voor winkels en organisaties van elk formaat. Hoe we dit doen? Door niet alleen dagelijkse boodschappen aan te bieden maar ook een ruim assortiment aan (dieet)maaltijden en huishoudelijke artikelen. Deze producten leveren we ook nog eens in zowel kleine als grote verpakkingen. Hierdoor zijn wij naast een online supermarkt ook een groothandel. Dit maakt ons uniek in Nederland.

Wij verzorgen

  • Een gebruiksvriendelijke webshop waar je in één keer voor meerdere dagen boodschappen en maaltijden kunt bestellen.
  • Een uitgebreide maaltijdmodule met (dieet)maaltijden en maaltijdcomponenten.

Wij bezorgen

  • Een volledig supermarktassortiment van A-merken tot ons huismerk g’woon.
  • Met een vaste chauffeur.
  • Vandaag voor 11.00 uur besteld, is de volgende dag geleverd.

Wij ontzorgen

  • Wij helpen je wegwijs te worden in onze webshop en bijvoorbeeld een bestellijst aan te maken.
  • Ook bieden wij oplossingen om de logistieke en financiële processen te optimaliseren, zoals hulp bij implementatie en het terugdringen van factuurstromen.

Maatschappelijk bewust

Vanaf de oprichting van ons bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de maatschappij waarin wij werkzaam zijn. Hierin staat bij ons de mens en ons milieu centraal.

De mens

Jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt

Samen met Actor Consultancy biedt Zorgboodschap kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met behulp van jobcoaches worden de jongeren begeleidt en gecoacht en kunnen wij deze mensen een (werk)plek in de maatschappij aanbieden. Op dit moment hebben wij 60 mensen met een beperking in dienst. Dat is 17% van ons totale personeelbestand. Ze zijn werkzaam binnen alle geledingen van ons bedrijf; de operatie, chauffeurs, facilitair, financiële en administratieve afdeling. Omdat we dit consequent vanaf de oprichting hebben gedaan is het inmiddels onderdeel van ons DNA geworden.

Ons milieu

Transport

Onze vrachtwagens zijn voorzien van Solcar-opbouw. Zo wordt niet alleen de energie verzorgd door de zonnepanelen, maar ook het koudemiddel is volledig natuurlijk. Ons wagenpark voldoet aan de strengste normering op het gebied van CO2-uitstoot. Dagelijks rijden onze chauffeurs door heel Nederland. De routes zijn efficiënt ingepland zodat zij zo min mogelijk kilometers rijden.

 

Interne duurzaamheid

Wij werken dagelijks aan oplossingen om de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Concreet betekent dit dat wij gebruik maken van:

  • Energiezuinige panden en apparatuur voor het productieproces, zoals efficiënte stoomketels en ledverlichting.
  • Afvalscheiding in etensafval, karton, papier en plastic. Deze afvalstromen worden dagelijks opgehaald en gerecycled

Onze geschiedenis

Van een kleine locatie in Katwijk naar vier panden door heel Nederland. Onze oprichters hebben ervoor gezorgd dat Zorgboodschap een gevestigde naam is in de gezondheidszorg- en detailhandel sector.

januari 2013
Zorgboodschap start in Katwijk
Zorgboodschap is in 2013 gestart vanuit Katwijk (ZH) met als doel de zorgsector te voorzien van dagelijkse boodschappen, maaltijden en foodservice producten.
13 maart 2013
Lancering Zorgboodschap Zorgtotaalbeurs 2013
Zorgboodschap is in 2013 gestart vanuit Katwijk (ZH) met als doel de zorgsector te voorzien van boodschappen, maaltijden en foodservice producten.
juni 2013
Verhuizing naar Sassenheim
Sinds de start van Zorgboodschap in januari 2013 wordt er hard gewerkt om de boodschappen te bezorgen aan al onze klanten. Dit gebeurde tot eind mei vanuit de tijdelijke locatie in Katwijk, maar dit pand werd al gauw te klein. Zorgboodschap vestigt daarom haar hoofdkantoor in Sassenheim.
juli 2014
Oprichting Verscentrum Nederland
Om de ambities in retail kracht bij te zetten werd in 2014 de naam Verscentrum Nederland gelanceerd.
2014
Opening locatie Meppel
Al snel groeide het bedrijf in zowel productie als medewerkersbestand. Zorgboodschap breidt zich uit met nieuwe locaties in Meppel en Helmond om heel Nederland te voorzien van haar service.
2014
Opening locatie Helmond
Al snel groeide het bedrijf in zowel productie als medewerkersbestand. Zorgboodschap breidt zich uit met nieuwe locaties in Meppel en Helmond om heel Nederland te voorzien van haar service.
september 2015
Samenwerking met Boon Food Group
In 2015 is Zorgboodschap volledig onderdeel geworden van Boon Food Group (voorheen Boon Beheer Groep). Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat Zorgboodschap kan profiteren van de ruim 129 jaar ervaring van Boon, het lidmaatschap van Superunie, met behoud van de eigen identiteit.
oktober 2016
Introductie huismerk g’woon
Naast bekende A-merken voeren wij ons eigen huismerk g ’woon, waardoor wij een volledig supermarktassortiment aanbieden.
november 2016
Opening locatie Jagtlustkade – Sassenheim
Wegens groei hebben wij een nieuwe locatie geopend in Sassenheim, op een steenworp afstand van ons hoofdkantoor.
juli 2017
Verscentrum Nederland neemt De Oude Molen BV over
Door het samengaan van Verscentrum Nederland en de Oude Molen, bedienen we niet alleen de gezondheidszorg, maar ook de detailhandel. De overname levert kansen op voor zelfstandige ondernemers, seizoenwinkels en rijdende winkels.
oktober 2018
Eerste LZV
Een nieuwe toevoeging aan ons wagenpark: een LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie). Efficiëntie, kostenbesparing, comfort en een lagere CO2-uitstoot zijn de voornaamste redenen voor de aankoop.
november 2018
Terug naar de basis met één naam
Verscentrum Nederland gaat – met haar concepten Uw Kruidenier, ’t Gruttertje en Zorgboodschap – terug naar de basis: het bezorgen van boodschappen, (dieet) maaltijden en huishoudelijke artikelen. Dit gaan we doen onder één naam: Zorgboodschap, waarmee het allemaal begonnen is.

Onderdeel van Boon Food Group

Zorgboodschap is onderdeel van Boon Food Group, een toonaangevend familiebedrijf met ruim 130 jaar aan ervaring in de levensmiddelenbranche. Door deze samenwerking kunnen wij niet alleen de zorg maar ook de detailhandel bedienen met een uitgebreid supermarktassortiment. Boon Food Group is lid van inkooporganisatie Superunie.