Over Zorgboodschap

Welkom bij Zorgboodschap. Benieuwd wat we doen en voor wie? Zorgboodschap bezorgt boodschappen, (dieet)maaltijden, huishoudelijke artikelen en een breed horeca assortiment aan de zorg. Dit doen we met een vaste chauffeur. Bezorging aan  zorgorganisaties, kan zelfs op de afdeling tot in de koelkast. Dat wenst u toch ook?


Klanten kiezen voor Zorgboodschap omdat ons assortiment zeer uitgebreid is en geschikt voor zorgorganisaties in de keuken op de afdeling en in het restaurant. Hoe we dit doen? Door het aanbieden van de dagelijkse boodschappen, een ruim assortiment (dieet)maaltijden en een breed horeca assortiment. Deze producten leveren we ook nog eens in kleine en grote verpakkingen. Wij zijn dé partner voor al het eten en drinken in de zorgmarkt. Dit maakt ons uniek in Nederland.

Wij verzorgen

 • Een gebruiksvriendelijke webshop waar u in één keer voor meerdere dagen boodschappen en maaltijden kunt bestellen.
 • Een uitgebreide maaltijdmodule met (dieet)maaltijden en maaltijdcomponenten.
 • Een vernieuwend toekomstgericht (zorg)horecaconcept, dat betaalbare voorzieningen van goede kwaliteit levert afgestemd op de behoeften van de bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers.

Wij bezorgen

 • Aan zorgorganisaties: in de keuken op de afdeling en in het restaurant
 • Een volledig assortiment food en non-food, van A-merken tot ons huismerk g’woon.
 • In grote en kleine verpakkingen.
 • Met een vaste chauffeur.
 • Vandaag voor 11.00 uur besteld, is de volgende dag geleverd.

Wij ontzorgen

 • Wij helpen u wegwijs te worden in onze webshop en maken bijvoorbeeld een bestellijst aan.
 • Ook bieden wij u oplossingen om de logistieke en financiële processen te optimaliseren, zoals hulp bij implementatie in uw zorgorganisatie en het terugdringen van factuurstromen.
 • Met ons horecaconcept kunt u uw horecavoorzieningen laten aansluiten bij de wensen en behoeften van bewoner, cliënt, bezoeker en personeel. Vernieuwend en toekomstgericht!

Maatschappelijk bewust

Vanaf de oprichting van ons bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de maatschappij waarin wij werkzaam zijn. Hierin staat bij ons de mens en ons milieu centraal.

De mens

Jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt

Samen met Actor Consultancy biedt Zorgboodschap kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met behulp van jobcoaches worden de jongeren begeleidt en gecoacht en kunnen wij deze mensen een (werk)plek in de maatschappij aanbieden. Op dit moment hebben wij 60 mensen met een beperking in dienst. Dat is 17% van ons totale personeelsbestand. Ze zijn werkzaam binnen alle geledingen van ons bedrijf; in de operatie, als chauffeurs, op de facilitaire, financiële en administratieve afdeling. Omdat we dit consequent vanaf de oprichting hebben gedaan, is het inmiddels onderdeel van ons DNA geworden.

Ons milieu

Transport

Onze vrachtwagens zijn voorzien van Solcar-opbouw. Zo wordt niet alleen de energie verzorgd door de zonnepanelen, maar ook het koudemiddel is volledig natuurlijk. Ons wagenpark voldoet aan de strengste normering op het gebied van CO2-uitstoot. Dagelijks rijden onze chauffeurs door heel Nederland. De routes zijn efficiënt ingepland zodat zij zo min mogelijk kilometers rijden.

 

Interne duurzaamheid

Wij werken dagelijks aan oplossingen om de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. Concreet betekent dit dat wij gebruikmaken van:

 • Energiezuinige panden en apparatuur voor het productieproces, zoals efficiënte stoomketels en led-verlichting.
 • Afvalscheiding in etensafval, karton, papier en plastic. Deze afvalstromen worden dagelijks opgehaald en gerecycled.

Onze geschiedenis

Van een kleine locatie in Katwijk naar vier panden door heel Nederland. Onze oprichters hebben ervoor gezorgd dat Zorgboodschap een gevestigde naam is in de zorgsector.

Zorgboodschap is 100% onderdeel van de Boon Food Group, die op haar beurt lid is van Superunie.

januari 2013
Zorgboodschap start in Katwijk
Zorgboodschap is in 2013 gestart vanuit Katwijk (ZH) met als doel de zorgsector te voorzien van dagelijkse boodschappen, maaltijden en foodservice producten.
13 maart 2013
Lancering Zorgboodschap Zorgtotaalbeurs 2013
Zorgboodschap is in 2013 gestart vanuit Katwijk (ZH) met als doel de zorgsector te voorzien van boodschappen, maaltijden en foodservice producten.
juni 2013
Verhuizing naar Sassenheim
Sinds de start van Zorgboodschap in januari 2013 wordt er hard gewerkt om de boodschappen te bezorgen aan al onze klanten. Dit gebeurde tot eind mei vanuit de tijdelijke locatie in Katwijk, maar dit pand werd al gauw te klein. Zorgboodschap vestigt daarom haar hoofdkantoor in Sassenheim.
juli 2014
Oprichting Verscentrum Nederland
Om de ambities in retail kracht bij te zetten werd in 2014 de naam Verscentrum Nederland gelanceerd.
2014
Opening locatie Meppel
Al snel groeide het bedrijf in zowel productie als medewerkersbestand. Zorgboodschap breidt zich uit met nieuwe locaties in Meppel en Helmond om heel Nederland te voorzien van haar service.
2014
Opening locatie Helmond
Al snel groeide het bedrijf in zowel productie als medewerkersbestand. Zorgboodschap breidt zich uit met nieuwe locaties in Meppel en Helmond om heel Nederland te voorzien van haar service.
september 2015
Samenwerking met Boon Food Group
In 2015 is Zorgboodschap volledig onderdeel geworden van Boon Food Group (voorheen Boon Beheer Groep). Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat Zorgboodschap kan profiteren van de ruim 129 jaar ervaring van Boon, het lidmaatschap van Superunie, met behoud van de eigen identiteit.
oktober 2016
Introductie huismerk g’woon
Naast bekende A-merken voeren wij ons eigen huismerk g ’woon, waardoor wij een volledig supermarktassortiment aanbieden.
november 2016
Opening locatie Jagtlustkade – Sassenheim
Wegens groei hebben wij een nieuwe locatie geopend in Sassenheim, op een steenworp afstand van ons hoofdkantoor.
oktober 2018
Eerste LZV
Een nieuwe toevoeging aan ons wagenpark: een LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie). Efficiëntie, kostenbesparing, comfort en een lagere CO2-uitstoot zijn de voornaamste redenen voor de aankoop.
november 2018
Terug naar de basis met één naam
Verscentrum Nederland gaat – met haar concepten Uw Kruidenier, ’t Gruttertje en Zorgboodschap – terug naar de basis: het bezorgen van boodschappen, (dieet) maaltijden en huishoudelijke artikelen. Dit gaan we doen onder één naam: Zorgboodschap, waarmee het allemaal begonnen is.

Onderdeel van Boon Food Group

Zorgboodschap is onderdeel van Boon Food Group, een toonaangevend familiebedrijf met ruim 130 jaar aan ervaring in de levensmiddelenbranche. Door deze samenwerking kunnen wij niet alleen de zorgorganisaties, maar ook de foodservice in de zorg bedienen met een uitgebreid food- en non-food-assortiment. Boon Food Group is lid van inkooporganisatie Superunie.