Skip to main content
Nieuws

Speciale aandacht voor koffie en thee

By 18 november 2019No Comments

Wilt in het restaurant van uw zorgorganisatie zich onderscheiden en daarmee ook nog eens extra verdienen? Benut de kansen door speciale aandacht voor koffie en thee. Zorg ervoor dat uw aanbod van thee en koffie in uw restaurant onderscheidend is in vergelijking met uw basis thee- en koffievoorziening elders in de zorgorganisatie. Zeker in de feestmaand december kunt u feestelijke combinaties aanbieden. Combineer uw koffievoorziening met een luxe thee-assortiment. Uw gasten vinden het dan geen probleem om te betalen voor hun thee of koffie. Hieronder hebben wij vijf interessante tips voor u op een rijtje gezet.

Specials

Wist u dat u met thee- en koffiespecials, waar veel marge op zit, een flinke omzetstijging kunt behalen? Deze specials zien er niet alleen erg mooi uit, ze smaken ook nog eens lekker. Gebruik in uw restaurant luxere koffie- en theevarianten voor nog meer omzet. Rondom de feestdagen zijn combinaties met feestelijke taart en luxe bonbons echte aanraders.

Extraatje

Ongeveer 50% van uw gasten vindt een extraatje bij de koffie (na het aspect ‘smaak’) het belangrijkste in de waardering van de koffie. Serveer daarom een koekje, likeurtje of glaasje water bij de koffie.

Mooi servies

Laat uw gasten thee of koffie uit een mooi servies drinken, dan hebben ze een hogere smaakverwachting. Mooie koffiekopjes en moderne theeglazen zorgen voor een optimale smaakbeleving. Als het geheel er mooi uitziet, blijken uw gasten er meer voor te willen betalen. Dat realiseert u bijvoorbeeld door de koffie met melk, suiker en koekjes van één merk te serveren.

Ruime keuze

Biedt u uw gasten een ruime keuze, dan kunt u zelfs ruim 10% extra omzet realiseren. Met de koude varianten van koffie en thee, zoals icecoffee en icetea, zorgt u voor een nog uitgebreider koffie- en thee-assortiment. Misschien heeft u een eigen kerstvariant voor koffie en thee om aan te bieden na afloop van of als onderdeel van het kerstdiner.

Combinaties

Heeft u op uw kaart al combi-deals met een aantrekkelijke prijs staan? Denkt u ook aan specials in december voor uw restaurant. Een van de succesvolste combinaties is koffie met appelgebak. Voor een toef slagroom is het gebruikelijk iets extra’s te berekenen.

Wanneer gaat u in uw zorgorganisatie en restaurant aan de slag met onderscheidende koffie- en theebeleving? Voor verdere tips en adviezen neemt u gerust contact met ons op.

Leave a Reply