Skip to main content

De r zit in de maand, de dagen worden korter en de avonden langer. De herfst doet zijn intrede. Tijd voor een echt herfstgerecht voor uw gasten. Wat dacht u van een lekker gevuld stoofgerecht?

 

Stoven
De intense smaak van stoofschotels, het malse vlees en de heerlijke saus kunt u iedereen verblijden. Deze schotels kunt u op vele manieren variëren voor een gezond eetpatroon en zijn dus onmisbaar voor uw gasten.

Stoven is een mooie manier om taaie stukken vlees mals te krijgen. Taai vlees klinkt niet aantrekkelijk maar geeft wel extra smaak af. De mooiste stukken vlees om te stoven zijn: Kalfswangen, runderlappen, schouderkarbonades, lamsschouder etc. Kies er liever niet voor om hele magere stukken vlees te stoven. Het vet maakt het vlees en het gerecht juist extra sappig. Houd er rekening mee dat het vlees wel tijd nodig heeft om te garen.

Bij groenten hangt het af van de dikte en de structuur, een winterwortel doet er twee keer zo lang over om te gaten dan bijvoorbeeld broccoli. De saus kan uiteindelijk (als de stoofpot gegaard is) gebonden worden. Dit kan met zetmeel, zoals bloem, maïzena, aardappelmeel en allesbinder.

Tip: Laat de stoofpot zachtjes garen. Wanneer het vlees te heet wordt, dan trekken de eiwitten erin samen en wordt het vlees droog.

 

Bestelsite
Bent u al klant? Dan kunt u op de bestelsite allerlei lekkere ingrediënten vinden voor in een stoofpot, klik hier! Bent u nog geen klant, maar heeft u interesse in onze foodservice? Dan kunt u contact opnemen met onze klanten service. Zij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Leave a Reply