Skip to main content
Nieuws

Zorgboodschap en Marente realiseren samen insectenhotel

By 10 oktober 2019oktober 30th, 2019No Comments

Bepaalde insecten zoals vlinders, kevers, bijen en vliegen zijn erg belangrijk voor de natuur. Helaas gaat het momenteel slecht met deze insecten. Uit onderzoek van Natuurmonumenten is namelijk gebleken dat twee derde van deze insecten is verdwenen. Het is nog niet te laat om het tij te keren. Er moet meer ruimte worden gemaakt voor de natuur in onze landbouwgebieden.

 

Insectenhotel in binnentuin van De Wilbert

Wie ook graag een steentje hieraan wil bijdragen, zijn de medewerkers van Marente-locatie De Wilbert, een verpleeghuis in Katwijk. Daarom kwam Dhr. Van Leeuwen, teamleider gastvrijheid van De Wilbert, met idee van een hotel voor insecten. Hij vertelt er het volgende over:

 

“Onze ruime binnentuin wordt op droge dagen goed bezocht door onder andere bezoekers en familie van onze bewoners. Wanneer we alleen vlinderplanten hebben staan en geen insectenhotel zouden we een kans voorbij laten gaan. Om de bezoekers van de binnentuin te inspireren om ook een insectenhotel of iets dergelijks in de tuin te plaatsen, hebben we besloten om naast het insectenhotel een informatiebord naast te plaatsen. Op deze manier kunnen we nog meer bijdragen als organisatie. Samen met Zorgboodschap hebben we dit prachtige idee kunnen realiseren”.

 

Zorgboodschap vindt de natuur ook belangrijk

Vanuit Zorgboodschap is accountmanager Cora Heemskerk van Zorgboodschap betrokken bij dit insectenhotel. De leefomgeving en natuur vindt Zorgboodschap ook belangrijk en daar is de bijdrage aan dit mooie initiatief een goed voorbeeld van. “Wij zijn er trots op en hopen op een vroeg voorjaar met veel gasten in ons hotel”, zegt Cora.

Leave a Reply