
Griesmeelpudding vanille
Koopmans
Inhoud verpakking
- Wettelijke benaming
- Griesmeel puddingpoeder met vanillesmaak
- Artikelnummer
- 1693018
- Keurmerken
-
Ingrediënten: TARWEGRIES, zout, kleurstoffen (bèta-caroteen, annatto norbixine), aroma (vanilline). Kan bevatten: EI en MELK.
Voedingscode | Voedingswaarde |
---|---|
Energie (KJ) | 480 Energie (kJ) |
Energie (kcal) | 114 Energie (kcal) |
Vetten | 1.6 Gram |
Waarvan: verzadigde vetzuren | 1 Gram |
Koolhydraten | 20 Gram |
Waarvan: suikers | 13 Gram |
Vezels | 0.2 Gram |
Eiwitten | 4.6 Gram |
Zout | 0.21 Gram |
- Bevat
- Gluten, Tarwe
- Kan bevatten
- Ei, Melk
BENODIGDHEDEN Voor pudding (4 personen) - 100 g Koopmans Griesmeelpudding Vanillesmaak - 1 L melk - 75 g suiker Voor pap (4 personen) - 80 g Koopmans Griesmeelpudding Vanillesmaak - 1 L melk - 45 g suiker KEUKENGEREI - Steelpan - Garde of lepel - Puddingvorm of dessertschaaltjes BEREIDINGSTIJD Kooktijd: ± 3 minuten Afkoeltijd: ± 2,5 uur BEREIDINGSWIJZE GRIESMEELPUDDING 1. Breng de melk aan de kook. 2. Meng 100 g griesmeel met 75 g suiker. 3. Strooi het mengsel al roerend in de kokende melk. 4. Kook de pudding ca. 3 minuten al roerend op een laag vuur zachtjes door. 5. Schenk de pudding in een met koud water omgespoelde puddingvorm of in dessertschaaltjes. 6. Laat de pudding afkoelen (half uur buiten de koelkast, vervolgens 2 uur in de koelkast). 7. Stort de pudding op een plat bord. 8. Garneer de pudding bijvoorbeeld met verse vruchten, vruchtensaus of amandelen (bijv. van Dr. Oetker). BEREIDINGSWIJZE GRIESMEELPAP 1. Breng de melk aan de kook. 2. Meng 80 g griesmeel met 45 g suiker. 3. Strooi het mengsel al roerend in de kokende melk. 4. Kook de pudding ca. 3 minuten al roerend op een laag vuur zachtjes door. 5. Laat de pap 1 à 2 minuten afkoelen en serveer de pap warm met bijvoorbeeld basterdsuiker, limonadesiroop of vruchtensaus. Voorkom velvorming door de vorm af te dekken met huishoudfolie of de pudding te bestrooien met suiker.
- Naam
- Koopmans B.V.
- Adres
- Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amersfoort
- Land van oorsprong
- Nederland