
Koelvers
Verspakket curry madras
Fresh & Easy
Inhoud verpakking
- Wettelijke benaming
- Groentepakket voor de bereiding van curry madras met een pakje kokosmelk (200ml) en zakje currymadraspasta (120g)
- Artikelnummer
- 10148073
- Keurmerken
-
Ingrediënten :bloemkool, kokosmelk (kokosnootextract, water, stabilisator: E415, verdikkingsmiddel: E412, emulgator: E407), tomaat, rode paprika, 11% currypasta (ui, tomatenconcentraat, zonnebloemolie, specerijen (gember, komijn, paprikapoeder, korianderzaad, kurkuma, fenegriekzaad, MOSTERDPOEDER, chilipoeder), knoflookpuree, zout, tamarindeconcentraat (tamarinde, water, conserveermiddel: E211), water, conserveermiddel: E202), rode ui, limoen, rode peper.
Dit product kan sporen van SELDERIJ bevatten.
Voedingscode | Voedingswaarde |
---|---|
Vetten | 4.829 Gram |
Waarvan: verzadigde vetzuren | 2.333 Gram |
Waarvan: enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 1.402 Gram |
Waarvan: meervoudig onverzadigde vetzuren | 0.934 Gram |
Koolhydraten | 15.651 Gram |
Waarvan: zetmeel | 13.073 Gram |
Vezels | 2.707 Gram |
Zout | 0.394 Gram |
Natrium | 0.158 Gram |
- Bevat
- Mosterd
- Kan bevatten
- Selderij
Aantal personen: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 min.
Inhoud:
1 Bloemkool
1 Rode paprika*
1 Rode ui
1 Limoen*
1 Rode peper
Tomaat*
Pakje kokosmelk (200ml)
Zakje madrascurrypasta (120g)
(Aantal stuks van groenten kan per pakket variëren, afhankelijk van de grootte)
Zelf toevoegen:
2el (olijf)olie
300g (zilvervlies)rijst
300g kip(dij)filetblokjes
Bereidingswijze:
1. Spoel de groenten schoon. Maak kleine roosjes van de bloemkool. Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en de ui in fijne stukjes. Snijd de peper door de helft, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Pers de limoen en houd het limoensap apart.
2. Kook de (zilvervlies)rijst volgens de instructie op de verpakking.
3. Verhit 2el (olijf)olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de stukjes kip(dij)filet rondom bruin, voeg de ui toe en bak deze nog 2 min. mee op middelhoge temperatuur.
4. Voeg de rest van de groenten toe, voeg hierbij naar smaak de rode peper toe en roerbak alle groenten 4 min. op hoge temperatuur.
5. Voeg de currypasta aan de groenten toe en bak 2 min. op middelhoge temperatuur. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en stoof het gerecht afgedekt in 10 min. gaar. Voeg naar smaak het limoensap toe en serveer de curry met de rijst.
Variatietip: Varieer eens door de curry voor het serveren te bestrooien met fijngehakte koriander of stukjes amandel. Ook lekker met spinazie.
Vegatip: Vervang voor een vegetarische variant de kip(dij)filet door tofu, tempeh of linzen.
* = Klasse I
In sommige gevallen is de kokosmelk minder vloeibaar dan normaal. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze in het gerecht te verwarmen,
- Naam
- C.I.V. Superunie b.a. -
- Adres
- Postbus 80, 4153 ZH Beesd (NL) Postbus 80, 4153 ZH Beesd
- Land van oorsprong
- Nederland