
Wolken vanille chocolade cakemix
Dr. Oetker
Inhoud verpakking
- Wettelijke benaming
- Mix voor luchtige cake choco & vanillesmaak
- Artikelnummer
- 2038102
- Keurmerken
-
Ingrediënten: cakemix (suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, rijsmiddelen (E 575, E 500), emulgatoren (E 472a, E 472b), glucosestroop, magere MELKPOEDER, verdikkingsmiddel (xanthaangom), aroma, Kan bevatten: (EI)), cacaomix (52% magere cacaopoeder, suiker, zuurteregelaars (E 501, E 330, E 525)), poedersuiker (poedersuiker, maïszetmeel).
Voedingscode | Voedingswaarde |
---|---|
Energie (KJ) | 1450 Energie (kJ) |
Energie (kcal) | 345 Energie (kcal) |
Vetten | 13 Gram |
Waarvan: verzadigde vetzuren | 7.9 Gram |
Koolhydraten | 51 Gram |
Waarvan: suikers | 29 Gram |
Vezels | 1 Gram |
Eiwitten | 5.4 Gram |
Zout | 0.49 Gram |
- Bevat
- Ei, Gluten, Tarwe, Melk
- Kan bevatten
- Geen informatie beschikbaar
Zelf toevoegen: 200 ml slagroom, 3 eieren, 1 el melk, bakpapier. Benodigdheden: Springvorm doorsnee 24 cm Mixer met garden Zeefje Voorbereiden (5 minuten): - Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor - Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker). Beslag bereiden (5 minuten): - Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. - Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. - Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad. - Voeg de cacaomix en een eetlepel melk aan het overige beslag toe en klop het nog 1/2 minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag. - Het donkere beslag over het lichte beslag verdelen en met een vork zo doorroeren dat er een marmereffect ontstaat. - Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bakken (50-55 minuten): - Bak de cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. - Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor serveren met de rest van de poedersuiker. Tip: Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.
- Naam
- Dr. Oetker Nederland B.V.
- Adres
- Antwoordnummer 7204 - 3800 TE Amersfoort
- Land van oorsprong
- Nederland